Gebouwd tussen circa 1449 en 1525
De Laurenskerk is het enige
nog resterende laatgotische gebouw
uit het van oorsprong
middeleeuwse Rotterdam.

Grote of Sint
Laurenskerk Rotterdam

Diner Awardshow podium over de trede van het koor

Over deze opstelling

De opstelling met het podium over de trede van het koor in een trap vorm heeft publiek in drie verschillende richtingen zitten. Hierdoor zit iedereen relatief dicht bij het podium. Daarnaast is ht een hele dynamische indeling. Het nadeel is dat het scherm en de achterkant van het podium vanuit de zijkanten niet altijd zichtbaar is. Extra schermen zijn dus aan te raden bij grotere aantallen publiek.

Hoe de configurator werkt

We doorlopen een aantal eenvoudige stappen waarbij we telkens de opties per onderdeel voorleggen. Gemiddeld kost dit zo’n 3 minuten. Per onderdeel lichten we de aandachtspunten toe. Daarnaast is er per onderdeel een aantal extra opties te kiezen. Hieronder een overzicht van de categorieën:

 • Datum en tijden
 • Podium ontwerp
 • Zaal en publieksvoorzieningen
 • Techniek en regie
 • Overige techniek

Datum en tijden

Basis-2xtechnicus

In de basis is er uiteraard altijd technische ondersteuning nodig.
Een technicus die ervoor zorgt dat alles op en af gebouwd wordt maar die er ook vooral voor zorgt dat alles tijdens de show in goede banen loopt.

Technicus op basis van maximaal 4 uur show/repetitie/inloop/standby.
Extra uren tot maximaal 6 uur show/repetitie/inloop/standby mogelijk.
Vanaf 6 tot 12 uur show/repetitie/inloop/standby is een extra technicus nodig.
Gezien de grote van deze opstelling gaat het hier standaard om 2 technicus incl. reis en parkeerkosten.

Podium ontwerp

Podiumopstelling

We beginnen met het bepalen van de opstelling van het podium. Afhankelijk van wat er aan activiteiten en entertainment plaats gaat vinden op het podium is natuurlijk een bepaald formaat wenselijk. Daarnaast is het ook aan te raden een passend formaat te kiezen op basis van het  totaal aantal gasten.

 • Podium trapezium over de treden van het koor

  Podium (8×8) trapsgewijs uitgebouwd vanaf het koor. Inclusief trussen en rigging voor audio, licht en backdrops. Deze opstelling is uitermate geschikt voor congres of awardshow. De Laurenskerk heeft zelf zo’n 100m² in eigen beheer. De kosten voor het podium zijn € 825,00 en zullen samen met de personeelskosten voor op en afbouw worden opgenomen in de offerte van de Laurenskerk. Wij zullen de benodigde informatie aan de Laurenskerk doorsturen.

  1,824

Podium ontwerp

Podium accessoires

Wil je het podium mooi bedekken met antracieten tapijttegels? Deze leggen wij in een fraai dambord patroon. Of vind je de houten standaard afwerking voldoende? Wil je het podium nog iets uitbreiden of een extra trapje erbij. Dat kun je hieronder aangeven.

 • 9
 • Podium extra trap

  Podiumtrappen heeft de Laurenskerk zelf in eigen beheer. De kosten hiervoor zijn € 40,00 en zullen samen met de personeelskosten voor op en afbouw worden opgenomen in de offerte van de Laurenskerk. Wij zullen de benodigde informatie aan de Laurenskerk doorsturen. 

  0
 • Podiumdeel 2x1mtr

  Extra podiumdeel 2x1mtr losstaand of als uitbreiding van het podium. De Laurenskerk heeft zelf zo’n 100m² in eigen beheer. De kosten voor het podiumdeel zijn € 27,50 en zullen samen met de personeelskosten voor op en afbouw worden opgenomen in de offerte van de Laurenskerk. Wij zullen de benodigde informatie aan de Laurenskerk doorsturen.

  0

Podium ontwerp

Podiumhoogte

De hoogte van het podium is uiteraard vooraf van belang en kan hieronder bepaald worden. Het advies is om te kijken naar de grote van het podium en het verwachte publiek. Veelal is 60cm gangbaar. Bij de grootste podiumopstelling of meer dan 800 gasten is 80cm passend.

 • 0
 • 0

Podium ontwerp

Videoscherm podium

Video is veelal een alles bepaalde factor om tijdens een event om de boodschap op de juiste manier over te brengen. Het scherm op, naast of boven het podium is dan ook de eerste stap. Hieronder drie gangbare opties met elk hun voor en nadelen. Van projectie tot LCD en van staand tot hangend.

 • Video 1 Projectie scherm groot

  [PRIJSINDICATIE] Projectiescherm 1 groot projectiescherm 16:9, 4,88 x 2,74mtr midden achter op het podium. Rondom afgewerkt met backdrops. Projectie doorzicht.

  3,000
 • Video 1 Projectie scherm extra groot

  [PRIJSINDICATIE] Projectiescherm 1 groot projectiescherm 16:9, 6,10 x 3,43mtr midden achter op het podium. Rondom afgewerkt met backdrops. Projectie doorzicht.

  4,000
 • Video 1 groot 420cm geschakeld LCD-B

  Groot geschakeld LCD scherm 420cm. Vrijstaand midden achter op het podium. Vanwege de kroonluchter kan dit scherm niet heel hoog geplaatst worden. Dit scherm is opgebouwd uit 9 LCD schermen en heeft als nadeel dat er randen in het beeld zitten. Zie afbeelding ter verduidelijking.

  2,880

Podium ontwerp

Logo projectie

Een unieke manier om de bedrijfsnaam te vertonen is door het te projecteren op de vrijstaande ronde pilaren van de kerk. Dit zal na afloop op de foto’s blijven voortleven. Let op dit is slechts op enkele pilaren mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

 • Logo-projectie-Pilaren

  Projectie van een custom logo op de vrijstaande ronden pilaren.

  345

Podium ontwerp

Licht set podium

Om het podium visueel mooier in te vullen staan hieronder een aantal optionele licht sets. Ze zijn los van elkaar te boeken of samen te gebruiken voor een optimaal resultaat. Deze licht set verfraaid niet alleen het podium het ondersteund ook in de sfeerwisselingen tussen bijvoorbeeld video’s en presentaties. Of is in te zetten als feestverlichting tijdens het entertainment.

 • Licht podiumset 8 paaltjes met movingheads

  Deze 8 kleine dunne vrijstaande paaltjes met movinghead zijn een fraaie toevoeging aan het podiumontwerp.

  637
 • Placeholder

  8 movingheads in achtertruss

  In de 12mtr brede reeds aanwezige achtertruss hangen we 8 movingheads.

  531
 • Placeholder

  Backdrop voor in de achtertruss

  T.b.v. de 12mtr truss onder het orgel een zwarte backdorp.

  159
 • Licht Frontlicht Truss paal

  Om extra frontlicht op de zijkanten van het podium te voorzien zijn deze extra vrijstaande trussen nodig met profielspots. Indien het event in de avond plaatsvindt of er video opnames gemaakt worden, dan is deze uitbreiding zeker nodig.

  331

Zaal en publieks voorzieningen

Tafels en audio

De prachtige Laurenskerk heeft een akoestiek die je verwacht bij een kerk. Dit is echter goed te managen door tactische geplaatste speakers die ieder individueel in tijd worden vertraagd. Kies hieronder de opstellingen.

 • Audio B Midden

  Audio in het midden van de kerk.

  939
 • Audio B Midden plus

  Audio in het midden van de kerk met extra uitbreiding.

  1,357
 • Audio B midden max

  Audio in het midden van de kerk met maximale uitbreiding.

  1,772
 • Placeholder

  Audio-upgrade-toevoeging-subs

  Audio set upgrade met de toevoeging van subs geschikt om video of muziek net iets meer kracht bij te zetten.

  324

Audio bij binnenkomst

Bij binnenkomst zullen de gasten in de zijbeuk binnenkomen. Dit is een aangewezen plek om koffie te serveren of achteraf een borrel te houden. Indien je op deze plek achtergrond muziek wilt kunnen afspelen of de gasten toe wilt kunnen spreken om bijvoorbeeld te gaan zitten dan zijn er speakers nodig.

 • Audio zijbeuk noord

  Audio speaker set t.b.v. achtergrondmuziek of omroep tijdens borrel of binnenkomst gasten in de zijbeuk noord.

  190
 • Audio zijbeuk zuid

  Audio speaker set t.b.v. achtergrondmuziek of omroep tijdens borrel of binnenkomst gasten in de zijbeuk zuid.

  190

Zaal en publieks voorzieningen

Extra videoschermen

Wil je ook extra video schermen plaatsen voor de bezoekers? Mocht je veel gasten verwachten dan is dit zeker aan te raden voor de bezoekers die ver van het podium vandaan zitten of die buiten de pilaren zitten.

 • 2 lcd schermen in het schip

  2 stuks 65″lcd schermen op statief.

  716
 • 4 lcd schermen in het schip

  4 stuks 65″lcd schermen op statief.

  1,293
 • 2 grote LCD schermen in de transepten

  2x lcd 84 inch op statief.

  1,266

Zaal en publieks voorzieningen

Toplicht

In de Laurenskerk is enkel werklicht. Sfeervol licht om diner tafels van boven te verlichten is niet standaard aanwezig. Wel zijn er infrarood heater die in de winter worden ingezet als verwarming. Deze hebben als bijeffect dat ze een lichte rode gloed werpen. Dit geeft voldoende licht om bij te eten. Indien het in de zomer te warm is om deze te gebruiken of als de rode gloed niet wenselijk is en gecompenseerd moet worden met wit dan zijn onderstaande opties noodzakelijk.

 • Toplicht schip

  Door middel van twee gevlogen trussen tussen de trekken van de kerk verzorgen we voor toplicht in het schip tijdens events.

  451
 • Toplicht midden

  Door een truss tussen de dikke pilaren in het schip te vliegen zorgen we voor toplicht in het midden van de kerk.

  657
 • Toplicht transepten

  In beide transepten kunnen we top licht verzorgen met in elk transept ieder 1 gevlogen truss.

  1,107
 • Toplicht zijbeuken

  Om de zijbeuken ook van toplicht te voorzien hangen wij 2 trussen met toplicht.

  1,057

Zaal en publieks voorzieningen

Sfeerlicht

Binnen deze locatie is veel met sfeerlicht mogelijk. Door de oneffenheden in de stenen pilaren geeft dit geweldig effect. Wel is het een aanzienlijk grote locatie met veel pilaren en andere accenten. Vandaar dat er grotere aantallen spots nodig zijn. We hebben het in een paar eenvoudige stappen en opties onderverdeeld.

 • Licht-vloerspots-midden

  Met 26 led vloerspots verlichten we alle vrijstaande pilaren in het schip, midden en het koor van de kerk. De vloerspots zullen op een vaste (vooraf bepaalde) kleur worden ingesteld.

  596

 • Licht-vloerspots-overal

  Met 52 led vloerspots verlichten we alle vrijstaande pilaren in het schip, midden en het koor van de kerk. Daarnaast ook alle pilaren welke grenzen aan de nisjes in de zijbeuken, transepten en in de kooromgang. De vloerspots zullen op een vaste (vooraf bepaalde) kleur worden ingesteld.

  1,181

 • Placeholder

  Licht-nissen

  Verlichten van de nissen creeërt een extra diepte effect

 • Licht nonnen koor wash

  Verlichting nonnen boven het koor met wash spots. Kleur op afstand instelbaar.

  260
 • Licht nonnen koor wash en spot

  Verlichting nonnen boven het koor met wash en profiel spots.

  778
 • Placeholder

  Licht orgel basic

  Verlichting van het orgel met 2 stuks led wall wash.

  158

Techniek en regie

Audio

Hoe ziet het programma eruit? Hoe veel sprekers heb je? Spreken die vanachter het katheder of wil je ze headset microfoons geven? Wil je het publiek de kans geven om vragen te stellen? Is er misschien een paneldiscussie of komt er een muzikale interruptie?

 • Draadloze handheld microfoon

  Draadloze handheld per stuk

  53
 • Draadloze headset microfoon

  Draadloze headset per stuk

  76
 • Catchbox microfoon

  Catchbox draadloos met monitor op podium

  110
 • Paneldiscussie met 4 leden

  4 draad gebonden microfoons met statief en tafelstatief en monitor

  192
 • Deco-P&D-FOH

  P&D set om de regie netjes weg te werken.

  49
 • Afluister speaker backstage

  Afluister speaker backstage om mee te luisteren met het programma.

  44
 • Audio opname

  Audio opnameapparatuur plus doorsturen per WeTransfer

  80
 • DJ gear, mic, monitor en DJ booth

  Met deze stijlvolle DJ booth met apparatuur kan elke DJ goed overweg. Tevens vervangen we de audio spraak set voor een PA set waarmee vooraan het podium een hoger volume kan worden gecreëerd.  

  404
 • Versterking muzikanten / band klein

  Versterking muzikanten / band klein per 12ch inclusief 2 monitoren.

  291

Techniek en regie

Videoscherm accessoires

Ongeacht welke van de bovenstaande videoschermen je kiest is het nu tijd om na te denken wat erop vertoond gaat worden. Hiervoor is er een bepaalde setup nodig waarvan de kosten nogal uiteen kunnen lopen.

Techniek en regie

Camera’s en stream

Wil je de activiteiten die zich op het podium afspelen in beeld brengen? Dan is een camera regie set nodig. Met op afstand bedienbare zogenaamde “dome” camera’s kunnen we alles goed in beeld brengen. We maken onderscheidt tussen vertoning op de schermen in de locatie of in combinatie met een livestream.

 • Video regie met 3 dome camera’s

  Video regie met 3 dome camera’s.

  2,140
 • Video regie met 3 dome camera’s livestream plus opname

  Video regie met 3 dome camera’s livestream plus opname.

  2,340
 • Video afkijkscherm backstage

  Afkijkscherm 55 inch op statief backstage. Let op dit heeft enkel nut indien er een camera regie set gekozen is.

  284

Overig

Overige licht

Naast de algehele sfeer verlichting zoals eerder omschreven staan hieronder enkele specifieke uitbreidingen. Afhankelijk van de opstelling van het event kunnen wij bijvoorbeeld een bar of buffet verlichten. Maar ook bijvoorbeeld een stand of banner. Tevens de keuze om het sfeerlicht door te zetten naar de torenhal.

 • Kleine bar/buffet verlichting

  Kleine bar/buffet verlichting met 1 statief en 1 spot per kant.

  87
 • Grote bar/buffet verlichting

  Grote bar/buffet verlichting met 3 statieven en 4 spots.

  164
 • Licht-vloerspots-torenhal

  10 led vloerspots in de torenhal. Dit maakt de entree spectaculair. De vloerspots zullen op een vaste (vooraf bepaalde) kleur worden ingesteld.

  158

Overig

Keuken

De aangewezen plek om de keuken te installeren in de Laurenskerk is de kooromgang. Echter heeft een keuken vaak veel stroom nodig en eventueel passend werklicht.

 • Stroom t.b.v. een kleine keuken

  Voor een keine keuken zorgen we voor stroom en werklicht.

  144
 • Stroom t.b.v. een grote keuken

  Voor een grote keuken zorgen we voor stroom en werklicht

  317

Overzicht

Bekijk je overzicht!

Omschrijving

0