Gebouwd tussen circa 1449 en 1525
De Laurenskerk is het enige
nog resterende laatgotische gebouw
uit het van oorsprong
middeleeuwse Rotterdam.

Grote of Sint
Laurenskerk Rotterdam

Opstelling met podium in het koor

Over deze opstelling

De opstelling met de spreker die in de ambo staat, zorgt dat alle gasten de spreker kunnen zien, en wordt er gebruik gemaakt van een kenmerkend element van de kerk. Daarnaast is het een hele dynamische indeling. Indien er beeldmateriaal wordt vertoont zijn losse videoschermen noodzakelijk.

Hoe de configurator werkt

We doorlopen een aantal eenvoudige stappen waarbij we telkens de opties per onderdeel voorleggen. Gemiddeld kost dit zo’n 3 minuten. Per onderdeel lichten we de aandachtspunten toe. Daarnaast is er per onderdeel een aantal extra opties te kiezen. Hieronder een overzicht van de categorieën en of onderdelen. Datum en tijden – Podium ontwerp – Zaal en publieksvoorzieningen – Techniek en regie – Overige techniek

 • Datum en tijden
 • Podium ontwerp
 • Zaal en publieksvoorzieningen
 • Techniek en regie
 • Overige techniek

Datum en tijden

In de basis is er uiteraard altijd technische ondersteuning nodig. Een technicus die ervoor zorgt dat alles op en af gebouwd wordt maar die er ook vooral voor zorgt dat alles tijdens de show in goede banen loopt. Technicus op basis van maximaal 4 uur show/repetitie/inloop/standby. Extra uren tot maximaal 6 uur show/repetitie/inloop/standby mogelijk. Vanaf 6 tot 12 uur show/repetitie/inloop/standby is een extra technicus nodig. Gezien de grote van deze opstelling gaat het hier standaard om 2 technicus incl. reis en parkeerkosten.

Basis-technicus

In de basis is er uiteraard altijd technische ondersteuning nodig.
Een technicus die ervoor zorgt dat alles op en af gebouwd wordt maar die er ook vooral voor zorgt dat alles tijdens de show in goede banen loopt.

Technicus op basis van maximaal 4 uur show/repetitie/inloop/standby.
Extra uren tot maximaal 6 uur show/repetitie/inloop/standby mogelijk.
Vanaf 6 tot 12 uur show/repetitie/inloop/standby is een extra technicus nodig.
Inclusief reis en parkeerkosten.

Podium ontwerp

Podiumopstelling

De aangewezen plek voor een spreker in deze opstelling is in de kleine ambo. Deze plek is zeer centraal zodat de spreker goed contact met het publiek heeft.

 • Podiumdeel 2x1mtr

  Extra podiumdeel 2x1mtr losstaand of als uitbreiding van het podium. De Laurenskerk heeft zelf zo’n 100m² in eigen beheer. De kosten voor het podiumdeel zijn € 27,50 en zullen samen met de personeelskosten voor op en afbouw worden opgenomen in de offerte van de Laurenskerk. Wij zullen de benodigde informatie aan de Laurenskerk doorsturen.

  0
 • Podium extra trap

  Podiumtrappen heeft de Laurenskerk zelf in eigen beheer. De kosten hiervoor zijn € 40,00 en zullen samen met de personeelskosten voor op en afbouw worden opgenomen in de offerte van de Laurenskerk. Wij zullen de benodigde informatie aan de Laurenskerk doorsturen. 

  0
 • 9

Podium ontwerp

Optionele podia

Afhankelijk van of en wat er aan activiteiten en entertainment plaats gaat vinden, en of dat op een podium moet gebeuren, is een bepaald formaat wenselijk.

 • 9
 • Podium extra trap

  Podiumtrappen heeft de Laurenskerk zelf in eigen beheer. De kosten hiervoor zijn € 40,00 en zullen samen met de personeelskosten voor op en afbouw worden opgenomen in de offerte van de Laurenskerk. Wij zullen de benodigde informatie aan de Laurenskerk doorsturen. 

  0
 • Podiumdeel 2x1mtr

  Extra podiumdeel 2x1mtr losstaand of als uitbreiding van het podium. De Laurenskerk heeft zelf zo’n 100m² in eigen beheer. De kosten voor het podiumdeel zijn € 27,50 en zullen samen met de personeelskosten voor op en afbouw worden opgenomen in de offerte van de Laurenskerk. Wij zullen de benodigde informatie aan de Laurenskerk doorsturen.

  0

Podium ontwerp

Podiumhoogte

De hoogte van het podium is uiteraard van belang en kan hieronder bepaald worden. Het advies is om te kijken naar de grote van het podium en de positie.

 • Placeholder

  Licht-Frontlicht-ambo

  Om frontlicht op de spreker in de ambo te realiseren worden er 3 statieven met profielspots geplaatst.

 • Licht-Frontlicht-op-statief

  Links en recht plaatsen we een zwart statief met ieder twee led fresnel spots als frontlicht.

  183

Podium ontwerp

Frontlicht

Frontlicht dient ervoor om de activiteiten op het podium goed tot zijn recht te laten komen. Indien het event in de avond plaatsvindt of er video opnames gemaakt worden, dan is deze uitbreiding zeker nodig.

 • 0
 • 0

Zaal en publieks voorzieningen

Audio

De prachtige Laurenskerk heeft een akoestiek die je verwacht bij een kerk. Dit is echter goed te managen door tactische geplaatste speakers die ieder individueel in tijd worden vertraagd. Kies hieronder de opstellingen.

Zaal en publieks voorzieningen

Audio bij binnenkomst

Bij binnenkomst zullen de gasten in de zijbeuk binnenkomen. Dit is een aangewezen plek om koffie te serveren of achteraf een borrel te houden. Indien je op deze plek achtergrond muziek wilt kunnen afspelen of de gasten toe wilt kunnen spreken om bijvoorbeeld te gaan zitten dan zijn er speakers nodig.

 • Audio zijbeuk noord

  Audio speaker set t.b.v. achtergrondmuziek of omroep tijdens borrel of binnenkomst gasten in de zijbeuk noord.

  190
 • Audio zijbeuk zuid

  Audio speaker set t.b.v. achtergrondmuziek of omroep tijdens borrel of binnenkomst gasten in de zijbeuk zuid.

  190

Zaal en publieks voorzieningen

Videoschermen

Wil je ook videoschermen plaatsen voor de bezoekers? Indien er beeldmateriaal gaat worden vertoont zijn losse videoschermen noodzakelijk.

Zaal en publieks voorzieningen

Toplicht

In de Laurenskerk is enkel werklicht. Sfeervol licht om diner tafels van boven te verlichten is niet standaard aanwezig. Wel zijn er infrarood heaters die in de winter worden ingezet als verwarming. Deze hebben als bijeffect dat ze een lichte rode gloed werpen. Dit geeft voldoende licht om bij te eten. Indien het in de zomer te warm is om deze te gebruiken of als de rode gloed niet wenselijk is en gecompenseerd moet worden met wit dan zijn onderstaande opties noodzakelijk.

 • Toplicht schip

  Door middel van twee gevlogen trussen tussen de trekken van de kerk verzorgen we voor toplicht in het schip tijdens events.

  451
 • Toplicht midden

  Door een truss tussen de dikke pilaren in het schip te vliegen zorgen we voor toplicht in het midden van de kerk.

  657
 • Toplicht koor

  Toplicht in het koor zal verzorgd worden door twee gevlogen trussen in het koor.

  1,084
 • Toplicht transepten

  In beide transepten kunnen we top licht verzorgen met in elk transept ieder 1 gevlogen truss.

  1,107
 • Toplicht zijbeuken

  Om de zijbeuken ook van toplicht te voorzien hangen wij 2 trussen met toplicht.

  1,057

Zaal en publieks voorzieningen

Licht

Binnen deze locatie is veel met sfeerlicht mogelijk. Door de oneffenheden in de stenen pilaren geeft dit geweldig effect. Wel is het een aanzienlijk grote locatie met veel pilaren en andere accenten. Vandaar dat er grotere aantallen spots nodig zijn. We hebben het in een paar eenvoudige stappen en opties onderverdeeld.

 • Licht-vloerspots-midden

  Met 26 led vloerspots verlichten we alle vrijstaande pilaren in het schip, midden en het koor van de kerk. De vloerspots zullen op een vaste (vooraf bepaalde) kleur worden ingesteld.

  596

 • Licht-vloerspots-overal

  Met 52 led vloerspots verlichten we alle vrijstaande pilaren in het schip, midden en het koor van de kerk. Daarnaast ook alle pilaren welke grenzen aan de nisjes in de zijbeuken, transepten en in de kooromgang. De vloerspots zullen op een vaste (vooraf bepaalde) kleur worden ingesteld.

  1,181

 • Licht-vloerspots-kooromgang

  Verlichting van de kooromgang met 4 stuks led wall wash. Kleur op afstand instelbaar.

  260
 • Placeholder

  Licht-nissen

  Verlichten van de nissen creeërt een extra diepte effect

 • Placeholder

  Licht orgel basic

  Verlichting van het orgel met 2 stuks led wall wash.

  158

Zaal en publieks voorzieningen

Kooromgang afwerking

De mooie grote open Laurenskerk heeft als nadeel dat er geen “backstage” of opslagruimte is buiten het zicht van het publiek. Om dit te creëren kunnen we gedeelte of alle koorhekken afhangen met doeken. Zo maken we gedeeltes van de kooromgang beschikbaar als keukenruimte en opslag.

 • Afhangen kooromgang links 18mtr

  Met backdrops hangen wij de eerste 18meter van de kooromgang af met zwarte doeken om de inkijk te belemmeren.

  179
 • Afhangen kooromgang rechts 18mt

  Met backdrops hangen wij de eerste 18meter van de kooromgang af met zwarte doeken om de inkijk te belemmeren

  179
 • Afhangen kooromgang midden 12mt

  Met backdrops hangen wij de middelste 12meter van de kooromgang af met zwarte doeken om de inkijk te belemmeren

  221

Techniek en regie

Audio

Hoe ziet het programma eruit? Hoe veel sprekers heb je? Spreken die vanachter het catheder of wil je ze headset microfoons geven? Wil je het publiek de kans geven om vragen te stellen? Is er misschien een paneldiscussie of komt er een muzikale interruptie?

 • Draadloze handheld microfoon

  Draadloze handheld per stuk

  53
 • Draadloze headset microfoon

  Draadloze headset per stuk

  76

Techniek en regie

missing text

missing text

 • Deco-P&D-FOH

  P&D set om de regie netjes weg te werken.

  49
 • Audio opname

  Audio opnameapparatuur plus doorsturen per WeTransfer

  80
 • DJ gear, mic, monitor en DJ booth

  Met deze stijlvolle DJ booth met apparatuur kan elke DJ goed overweg. Tevens vervangen we de audio spraak set voor een PA set waarmee vooraan het podium een hoger volume kan worden gecreëerd.  

  404
 • Versterking muzikanten / band klein

  Versterking muzikanten / band klein per 12ch inclusief 2 monitoren.

  291

Techniek en regie

Videoscherm accessoires

Ongeacht welke van de bovenstaande videoschermen je kiest is het nu tijd om na te denken wat erop vertoond gaat worden. Hiervoor is er een bepaalde setup nodig waarvan de kosten nogal uiteen kunnen lopen.

Techniek en regie

Camera’s en stream

Wil je de activiteiten die zich op het podium afspelen in beeld brengen? Dan is een camera regie set nodig. Met op afstand bedienbare zogenaamde “dome” camera’s kunnen we alles goed in beeld brengen. We maken onderscheidt tussen vertoning op de schermen in de locatie of in combinatie met een livestream.

Overig

Overige licht

Naast de algehele sfeer verlichting zoals eerder omschreven staan hieronder enkele specifieke uitbreidingen. Afhankelijk van de opstelling van het event kunnen wij bijvoorbeeld een bar of buffet verlichten. Maar ook bijvoorbeeld een stand of banner. Tevens de keuze om het sfeerlicht door te zetten naar de torenhal.

 • Kleine bar/buffet verlichting

  Kleine bar/buffet verlichting met 1 statief en 1 spot per kant.

  87
 • Grote bar/buffet verlichting

  Grote bar/buffet verlichting met 3 statieven en 4 spots.

  164
 • Licht-vloerspots-torenhal

  10 led vloerspots in de torenhal. Dit maakt de entree spectaculair. De vloerspots zullen op een vaste (vooraf bepaalde) kleur worden ingesteld.

  158

Overig

Keuken

De aangewezen plek om de keuken te installeren in de Laurenskerk is de kooromgang. Echter heeft een keuken vaak veel stroom nodig en eventueel passend werklicht.

 • Stroom t.b.v. een kleine keuken

  Voor een keine keuken zorgen we voor stroom en werklicht.

  144
 • Stroom t.b.v. een grote keuken

  Voor een grote keuken zorgen we voor stroom en werklicht

  317

Overzicht

Bekijk je overzicht!

Omschrijving

0