Gebouwd tussen circa 1449 en 1525
De Laurenskerk is het enige
nog resterende laatgotische gebouw
uit het van oorsprong
middeleeuwse Rotterdam.

Grote of Sint
Laurenskerk Rotterdam

Opstelling met podium onder het hoofdorgel

Over deze opstelling

De opstelling met het podium onder het hoofdorgel is met stipt op één de meest gebruikte opstelling. En dat is niet zonder reden. Dit ruime gedeelte in de kerk geeft het grootste vrije vloeroppervlakte en hier zijn alle voorzieningen op ingericht. Zo zijn er trekken geïnstalleerd met vaste verlichting (frontlicht) en bieden de marmeren pilaren onder het grootste orgel van Nederland een fantastisch decor.

Hoe de configurator werkt

We doorlopen een aantal categorieën.
Elke categorie heeft onderdelen.
Per onderdeel leggen we verschillende opties voor.

Hieronder een overzicht van de categorieën.

 • Basis technicus
 • Podium ontwerp
 • Zaal en publieksvoorzieningen
 • Techniek en regie
 • Overige techniek

Datum en tijden

Basis-technicus

In de basis is er uiteraard altijd technische ondersteuning nodig.
Een technicus die ervoor zorgt dat alles op en af gebouwd wordt maar die er ook vooral voor zorgt dat alles tijdens de show in goede banen loopt.

 • Basis-technicus-tot 4uur show

  Technicus op basis van maximaal 4 uur show/repetitie/inloop/standby. Inclusief reis en parkeerkosten.

  650
 • Basis-technicus-tot 6uur show

  Technicus op basis van maximaal 6 uur show/repetitie/inloop/standby. Inclusief reis en parkeerkosten.

  780
 • Basis-technicus-tot 10uur show

  Technicus op basis van maximaal 10 uur show/repetitie/inloop/standby. Inclusief reis en parkeerkosten.

  1,300

Podium ontwerp

Podiumopstelling

We beginnen met het bepalen van de opstelling van het podium. Afhankelijk van wat er aan activiteiten en entertainment plaats gaat vinden op het podium is natuurlijk een bepaald formaat wenselijk. Daarnaast is het ook aan te raden een passend formaat te kiezen op basis van het  totaal aantal gasten.

 • Podium-klein-asymmetrisch 5×4

  Podium met afmeting 5 meter breed en 4 meter diep. Asymmetrisch opgesteld onder het hoofdorgel met ruimte voor videoscherm ernaast of zonder scherm in het midden opgesteld.  Ideaal podium voor kleinere groepen tot 400 personen. De Laurenskerk heeft zelf zo’n 100m² in eigen beheer. De kosten voor het podium zijn € 275,00 en zullen samen met de personeelskosten voor op en afbouw worden opgenomen in de offerte van de Laurenskerk. Wij zullen de benodigde informatie aan de Laurenskerk doorsturen.

  0
 • Podium-middel-symmetrisch 8×6

  Podium met afmeting 8 meter breed en 6 meter diep. Symmetrisch opgesteld onder het hoofdorgel met ruimte voor videoscherm links en rechts of midden achter. Zeer geschikt podium voor grote groepen vanaf 400 personen. De Laurenskerk heeft zelf zo’n 100m² in eigen beheer. De kosten voor het podium zijn € 660,00 en zullen samen met de personeelskosten voor op en afbouw worden opgenomen in de offerte van de Laurenskerk. Wij zullen de benodigde informatie aan de Laurenskerk doorsturen.

  91
 • Podium-groot-symmetrisch 9×6.5

  Podium met afmeting 9meter breed en 6,5 meter diep. Statig podium met een verlaagde random. Symmetrisch opgesteld onder het hoofdorgel met ruimte voor videoscherm links en rechts of midden achter. Zeer geschikt podium voor grote groepen vanaf 400 personen. De Laurenskerk heeft zelf zo’n 100m² in eigen beheer. De kosten voor het podium zijn € 962,50 en zullen samen met de personeelskosten voor op en afbouw worden opgenomen in de offerte van de Laurenskerk. Wij zullen de benodigde informatie aan de Laurenskerk doorsturen.

  91

Podium ontwerp

Podium accessoires

Wil je het podium mooi bedekken met antracieten tapijttegels? Deze leggen wij in een fraai dambord patroon. Of vind je de houten standaard afwerking voldoende? Wil je het podium nog iets uitbreiden of een extra trapje erbij. Dat kun je hieronder aangeven.

 • Podium-extra-podiumdeel

  Extra podiumdeel 2x1mtr losstaand of als uitbreiding van het podium. De Laurenskerk heeft zelf zo’n 100m² in eigen beheer. De kosten voor het podiumdeel zijn € 27,50 en zullen samen met de personeelskosten voor op en afbouw worden opgenomen in de offerte van de Laurenskerk. Wij zullen de benodigde informatie aan de Laurenskerk doorsturen.

  0
 • Podium-extra-podiumtrap

  Podiumtrappen heeft de Laurenskerk zelf in eigen beheer. De kosten hiervoor zijn € 40,00 en zullen samen met de personeelskosten voor op en afbouw worden opgenomen in de offerte van de Laurenskerk. Wij zullen de benodigde informatie aan de Laurenskerk doorsturen.

  0
 • Podium-tapijt tegels

  Tapijttegels per m2.

  7

Podium ontwerp

Podiumhoogte

De hoogte van het podium is uiteraard vooraf van belang en kan hieronder bepaald worden. Het advies is om te kijken naar de grote van het podium en het verwachte publiek. De allerkleinste opstellingen tot 150 gasten kunnen nog met 40cm werken. Veelal is 60cm gangbaar. Bij de grootste podiumopstelling of meer dan 800 gasten is 80cm passend.

 • Podium-hoogte 40cm

  Podium hoogte 40cm

  0
 • Podium-hoogte 60cm

  Podium hoogte 60cm

  0
 • Podium-hoogte 80cm

  Podium hoogte 80cm

  0

Podium ontwerp

Videoscherm podium

Video is veelal een alles bepaalde factor om tijdens een event om de boodschap op de juiste manier over te brengen. Het scherm op, naast of boven het podium is dan ook de eerste stap. Hieronder drie gangbare opties met elk hun voor en nadelen. Van projectie tot LCD en van staand tot hangend.

 • Projectie-scherm-1stuks

  1 Projectiescherm staand naast het podium 16:9 286 x 170cm. Pilaren orgel verlicht in een vaste kleur naar wens.

  766
 • Projectie-scherm-2stuks-klein

  2 Projectie schermen 2,86mtr breed. Hangend in truss achter het podium. Links en rechts van de kroonluchter. Ideaal voor opstelling met veel bezoekers zodat er altijd zicht is op 1 van de 2 schermen. Pilaren orgel verlicht in een vaste kleur naar wens.
   

  1,637
 • Projectie-scherm-2stuks

  2 Projectie schermen 3,55mtr breed. Hangend in truss achter het podium. Links en rechts van de kroonluchter. Ideaal voor opstelling met veel bezoekers zodat er altijd zicht is op 1 van de 2 schermen. Pilaren orgel verlicht in een vaste kleur naar wens.

  2,717
 • Video-scherm-LCD

  Groot geschakeld LCD scherm 420cm. Vrijstaand midden achter op het podium. Vanwege de kroonluchter kan dit scherm niet heel hoog geplaatst worden. Dit scherm is opgebouwd uit 9 LCD schermen en heeft als nadeel dat er randen in het beeld zitten. Zie afbeelding ter verduidelijking. Pilaren orgel verlicht in een vaste kleur naar wens.

  2,634

Podium ontwerp

Logo projectie

Een unieke manier om de bedrijfsnaam te vertonen is door het te projecteren op de vrijstaande ronde pilaren van de kerk. Dit zal na afloop op de foto’s blijven voortleven. Let op dit is slechts op enkele pilaren mogelijk, informeer naar de mogelijkheden.

 • Logo-projectie-Pilaren

  Projectie van een custom logo op de vrijstaande ronden pilaren.

  345

Podium ontwerp

Licht set podium

Om het podium visueel mooier in te vullen staan hieronder een aantal optionele licht sets. Ze zijn los van elkaar te boeken of samen te gebruiken voor een optimaal resultaat. Deze licht set verfraaid niet alleen het podium het ondersteund ook in de sfeerwisselingen tussen bijvoorbeeld video’s en presentaties. Of is in te zetten als feestverlichting tijdens het entertainment.

 • Licht podiumset 6 staande trussen

  Met deze 6 staande trussen geven we het podium een show uitstraling passend bij het entertainment.

  1,165
 • Licht podiumset 8 paaltjes met movingheads

  Deze 8 kleine dunne vrijstaande paaltjes met movinghead zijn een fraaie toevoeging aan het podiumontwerp

  652
 • Placeholder

  Achtertruss met 8 movingheads

  Truss van 12mtr gehangen achter het podium onder het orgel. Met 8 movingheads geeft dit een fraai podiumplaatje.

  856
 • Backdrop voor in de achtertruss

  T.b.v. 12mtr truss (niet inbegrepen) een zwarte backdorp.

  167
 • Licht orgel boven

  Verlichting van het orgel met 2 stuks led wall wash.

  162
 • Licht-vloerspots-pilaren orgel

  12 led vloerspot op een vaste kleur onder de marmeren pilaren van het orgel.

  115

Zaal en publieks voorzieningen

Audio

De prachtige Laurenskerk heeft een akoestiek die je verwacht bij een kerk. Dit is echter goed te managen door tactische geplaatste speakers die ieder individueel in tijd worden vertraagd. Belangrijk is wel om vooraf te bepalen waar geluid geproduceerd moet worden. Kies hieronder de opstellingen.

 • Audio-schip

  Audio in het schip.

  734
 • Audio-schip-midden

  Audio in het schip tot aan de trede van het koor.

  884
 • Audio-schip-midden-zijbeuken

  Audio in het schip, midden en zijbeuken.

  1,184
 • Audio-schip-midden-zijbeuken-transepten

  Audio in het schip, midden, zijbeuken en transepten.

  1,486
 • Audio-koor

  Audio in het koor

  269
 • Audio-upgrade-PA-met-subs

  Audio set upgrade naar een pa set met subs geschikt voor dj of kleine live muziek samenstelling

  612
 • Audio-upgrade-PA-line-array-schip

  Audio set upgrade naar een pa set line array met subs geschikt voor dj of grote live muziek samenstelling

  1,643

Zaal en publieks voorzieningen

Extra videoschermen

Wil je ook extra video schermen plaatsen voor de bezoekers? Mocht je veel gasten verwachten dan is dit zeker aan te raden voor de bezoekers die ver van het podium vandaan staan of die buiten de pilaren staan.

Zaal en publieks voorzieningen

Toplicht

In de Laurenskerk is enkel werklicht. Sfeervol licht om diner tafels van boven te verlichten is niet standaard aanwezig. Wel zijn er infrarood heater die in de winter worden ingezet als verwarming. Deze hebben als bijeffect dat ze een lichte rode gloed werpen. Dit geeft voldoende licht om bij te eten. Indien het in de zomer te warm is om deze te gebruiken of als de rode gloed niet wenselijk is en gecompenseerd moet worden met wit dan zijn onderstaande opties noodzakelijk.

 • Toplicht schip

  Door middel van twee gevlogen trussen tussen de trekken van de kerk verzorgen we voor toplicht in het schip tijdens events.

  476
 • Toplicht midden

  Door een truss tussen de dikke pilaren in het schip te vliegen zorgen we voor toplicht in het midden van de kerk.

  672
 • Toplicht koor

  Toplicht in het koor zal verzorgd worden door twee gevlogen trussen in het schip.

  1,113
 • Toplicht transepten

  In beide transepten kunnen we toplicht verzorgen met ieder 1 gevlogen truss.

  1,131
 • Toplicht zijbeuken

  Om de zijbeuken erbij te betrekken kunnen we met 2 gevlogen trussen toplicht voorzien.

  1,071

Zaal en publieks voorzieningen

Sfeerlicht

Binnen deze locatie is veel met sfeerlicht mogelijk. Door de oneffenheden in de stenen pilaren geeft dit geweldig effect. Wel is het een aanzienlijk grote locatie met veel pilaren en andere accenten. Vandaar dat er grotere aantallen spots nodig zijn. We hebben het in een paar eenvoudige stappen en opties onderverdeeld.

 • Licht-vloerspots-midden

  Met 26 led vloerspots verlichten we alle vrijstaande pilaren in het schip, midden en het koor van de kerk. De vloerspots zullen op een vaste (vooraf bepaalde) kleur worden ingesteld.

  615
 • Licht-vloerspots-overal

  Met 52 led vloerspots verlichten we alle vrijstaande pilaren in het schip, midden en het koor van de kerk. Daarnaast ook alle pilaren welke grenzen aan de nisjes in de zijbeuken, transepten en in de kooromgang. De vloerspots zullen op een vaste (vooraf bepaalde) kleur worden ingesteld.

  1,251
 • Licht-vloerspots-kooromgang

  Verlichting van de kooromgang met 4 stuks led wall wash. Kleur op afstand instelbaar.

  279
 • Licht-nissen

  Verlichten van de nissen creeërt een extra diepte effect

  753

Zaal en publieks voorzieningen

Kooromgang afwerking

De mooie grote open Laurenskerk heeft als nadeel dat er geen “backstage” of opslagruimte is buiten het zicht van het publiek. Om dit te creëren kunnen we gedeelte of alle koorhekken afhangen met doeken. Zo maken we gedeeltes van de kooromgang beschikbaar als keukenruimte en opslag.

 • Deco-backdrop-kooromgang 18mtr links

  Met backdrops hangen wij de eerste 18meter van de kooromgang af met zwarte doeken om de inkijk te belemmeren

  257
 • Deco-backdrop-kooromgang 18mtr rechts

  Met backdrops hangen wij de eerste 18meter van de kooromgang af met zwarte doeken om de inkijk te belemmeren

  257
 • Deco-backdrop-kooromgang 12mtr midden

  Met backdrops hangen wij de middelste 12meter van de kooromgang af met zwarte doeken om de inkijk te belemmeren

  297

Techniek en regie

Audio

Hoe ziet het programma eruit? Hoe veel sprekers heb je? Spreken die vanachter het katheder of wil je ze headset microfoons geven? Wil je het publiek de kans geven om vragen te stellen? Is er misschien een paneldiscussie of komt er een muzikale interruptie?

 • Audio-draadloos-handheld

  Draadloze handheld per stuk

  91
 • Audio-draadloos-headset

  Draadloze headset per stuk

  113
 • Audio-draadloos-catchbox

  Catchbox draadloos met monitor op podium

  118
 • Audio-panel-discussie

  4 draadgebonden micorofoons met statief en tafelstatief en monitor

  156
 • Deco-P&D-FOH

  P&D set om de regie netjes weg te werken.

  59
 • Audio-opname

  Audio opnameapparatuur plus doorsturen per WeTransfer

  90
 • DJ gear, mic, monitor en DJ booth

  Met deze stijlvolle DJ booth met apparatuur kan elke DJ goed overweg. Tevens vervangen we de audio spraak set voor een PA set waarmee vooraan het podium een hoger volume kan worden gecreëerd.  

  452
 • Audio-versterking-muzikanten/band

  Versterking muzikanten / band klein per 12ch inclusief 2 monitoren

  440

Techniek en regie

Videoscherm accessoires

Ongeacht welke van de bovenstaande videoschermen je kiest is het nu tijd om na te denken wat erop vertoond gaat worden. Hiervoor is er een bepaalde setup nodig waarvan de kosten nogal uiteen kunnen lopen.

 • Video-geen-regie

  Eenvoudig en goedkoop zelf een laptop aansluiten. HDMI naar beamer en audio naar PA

  63
 • Video-regie-powerpointklikker

  Professionele laptop regie met powerpointklikker

  611
 • Video-afkijk-scherm

  Afkijk scherm op het podium voor de spreker

  110

Techniek en regie

Camera’s en stream

Wil je de activiteiten die zich op het podium afspelen in beeld brengen? Dan is een camera regie set nodig. Met op afstand bedienbare zogenaamde “dome” camera’s kunnen we alles goed in beeld brengen. We maken onderscheidt tussen vertoning op de schermen in de locatie of in combinatie met een livestream.

 • Video-regie-dome

  Video regie met 3 dome camera’s

  2,212
 • Video-regie-livestream

  Video regie met 3 dome camera’s livestream plus opname

  2,410

Overig

Overige licht

Naast de algehele sfeer verlichting zoals eerder omschreven staan hieronder enkele specifieke uitbreidingen. Afhankelijk van de opstelling van het event kunnen wij bijvoorbeeld een bar of buffet verlichten. Maar ook bijvoorbeeld een stand of banner. Tevens de keuze om het sfeerlicht door te zetten naar de torenhal.

 • Licht-spot-stand

  Kleine bar/buffet met 1 staander en spot per kant

  93
 • Licht-spot-truss

  Grote bar/buffet met 1 staanders en 2 spots per kant

  182
 • Licht-vloerspots-torenhal

  10 led vloerspots in de torenhal. Dit maakt de entree spectaculair. De vloerspots zullen op een vaste (vooraf bepaalde) kleur worden ingesteld.

  161

Overig

Keuken

De aangewezen plek om de keuken te installeren in de Laurenskerk is de kooromgang. Echter heeft een keuken vaak veel stroom nodig en eventueel passend werklicht.

 • Stroom-keuken-klein

  Voor een keine keuken zorgen we voor stroom en werklicht

  193
 • Stroom-keuken-groot

  Voor een grote keuken zorgen we voor stroom en werklicht

  359

Overzicht

Bekijk je overzicht!